Orient Maestro recenzija - WatchWatch

Orient Maestro

„Orient Watch“ je japanska tvrtka osnovana 1950. godine u Tokyiju. Prvenstveno je bila osnovana kao neovisna, ali je od 2017. u potpunom vlasništvu tvrtke Epson. Danas vam u našoj recenziji predstavljamo jedan od njihovih najnoviji svakodnevnih satova – Orient Maestro – Green dial.

Tehničke karakteristike
Dimenzija kućišta: 40 mm
Debljina kućišta: 11.9 m
„Lug to lug“: 45.3 mm
Oznaka vodootpornosti: 100m
Mehanizam: Orient FF6722
Pričuva snage: ~ 41h
Staklo: Mineralno

Uz klasičnu „Bambino“ seriju koja predstavlja gotovo savršene večernje satove (Dress watch) po vrlo povoljnoj cijeni (u prosjeku im je cijena oko 200 eura), te brojne njihove serije ronilačkih (Diver) satova, Orient se ovaj put odlučio na nešto opušteniju i ležerniju seriju satova. Danas na recenziji moje zaprešće krasi Orient Maestro referentnog broja „..“. Kućište ovog sata napravljeno je od poliranog nehrđajućeg čelika, a remen ovog sata napravljen je od istog materijala u obliku mrežice, koja u kombinaciji sa kućištem daje jednu pristojnu, ali ne preotmjenu kombinaciju. Sat se gotovo savršeno uklapa sa ležernim stilovima poput običnih traperica i polo majica, malo otmjenijih trenirka, iako može sasvim pristojno izgledati i u kombinaciji sa nekim dvodjelnim odjelom. Remen ovog sata je odlično napravljen s obzirom na samu cijenu, kopča je čvrsta i ne čupa dlake prilikom nošenja, te mi osobno ostavlja puno luksuzniji dojam. Za podešavanje mrežice, sve što trebate napraviti je podignuti pologu unutar kopče i podesiti ju na željenu razinu. Širina remena je 20 mm, tako da će te ju lako promijeniti  ako se odlučite za kožnu ili neku drugu varijantu. Minimalistički tirkizni brojčanik jedan je od glavnih aduta ovoga sata, a ga štiti lagano ispupčeno mineralno staklo koje satu daje poseban dojam ako se gleda iz profila. Uz minimalističke sreberne kazaljke, na brojčaniku možemo naći mali prozorčić koji služi za označavanje dana u mjesecu.

Poleđinu ovog sata krasi Orient FF6722 mehanizam kućne radinosti, koji proizvodi 21,600 vibracija po satu i ima pričuvu snage od otprilike 41 sat. Ovaj sat može se i navijati putem krunice, tako da zarotirate krunicu otprilike 30 puta u smjeru kazaljke na satu i vaš sat je napunjen. Mehanizam ovog sata posjeduje i „Hacking“ svojstvo koje je najlakše objasniti kao start/stop gumb na automobilu. Kada krunicu izvučete do kraja odnosno dva puta, sat prestaje sa otkucavanjem do trenutka kada ne vratite krunicu sata u standardnu poziciju. Preciznost samog mehanizma iznosi otprilike od – 15 sekundi do + 25 sekundi dnevno.

Za manje od 200 eura možete dobiti sat vrlo kvalitetne izrade sa automatskim mehanizmom, koji će te lako uklopiti u gotovo sve modne kombinacije. Možda je jedan od satova Orient Maestro serije upravo vaš prvi automatski sat.

Prednosti: Neuobičajen i kvalitetan remen koji na ruci ostavlja jako fin osjećaj, prekrasna boja brojčanika, minimalizam

Mane: Teško dostupan na našem tržištu, sat s obzirom na promjer kućišta i dizajn zna djelovati veće od zbilje pa može nije za svačiji zglob

Featured